hundefoderet

Hvad skal jeg fodre min hund med?

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, så hvorfor ikke behandle den således? Det rigtige valg af hundefoder har meget at sige for din hunds livskvalitet. Ligesom hos mennesker sætter det mad, som hunden indtager, også sine spor på det fysiske samt psykiske hos din hund. Det kan derfor godt svare sig at gøre sin research, inden man fylder madskålen.

Hundefoderet er altafgørende for eksempelvis hundens glans i pelsen og fugtniveauerne i huden, sunde og stærke klør og et velfungerende tarmsystem. Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter, når ens firbenede ven skal have mættet maven, men der er tre overordnede typer af hundefoder, som er et godt udgangspunkt. Hver type hundefoder kommer med en variation af smag, næringsrige kosttilskud og doseringsformer. Du kan derfor finde hundefoder der passer til netop din hund.

Hvad er de mest populære typer af hundefoder?

Du kan købe hundefoder i mange forskellige udgaver rent konsistensmæssigt og der findes ligeledes et utal af varierende smage. Den mest populære type af hundefoder er tørfoder i pilleform, hvilket med stor sandsynlighed skyldes, at det er nemt at opbevare, næsten lugtfrit og ligeledes nemt at håndtere. Tørfoder kan både gives til hvalpe såvel som voksne hunde. Hvis førstnævnte er tilfældet, er der tilsat en række andre vitaminer og mineraler for at stimulere hundens vækst på den sundest mulige måde.

En anden populær form for hundefoder er den våde variant. Vådfoder kommer oftest i dåser eller poser, hvorfor denne type af hundemad oftest vil anvendes til hvalpe eller mindre hunde. Det er ganske enkelt mest praktisk således af opbevaringshensyn og vådfoder er desuden lettere at fordøje for de små maver.

I den seneste tid er hundefodertypen barf ligeledes blevet særligt populær. Det er sket i takt med den øgede fokus på indhold og tilsætningsstoffer, præcist som vi kender det fra verden af menneskemad. Barf er nemlig intet andet end naturens eget, det vil sige hovedsageligt råt kød. Der er derfor ingen skadelige tilsætningsstoffer i denne type hundefoder. Hvor du i pillerne du kender fra tørfoder får hundemad med smag af eksempelvis okse eller laks, vil du med barf få reelt oksekød eller laks og ikke bare en smagstilsætning.

Hvordan finder jeg den rigtige type hundefoder?

Foruden hundefoder kan du forkæle din firbenede ven med et utal af forskellige godbider og snacks, der sørger for at holde de aktive maver mætte mellem måltider. Nogle snacks kommer også med en sekundær funktion, eksempelvis tyggepinde med en tandrensende funktion der samtidigt holder hundens bisser og ånde sunde.

Det rigtige valg af hundefoder er altså essentielt for hundens velvære. Hvis du er i tvivl om, hvilket hundefoder din hund vil have mest gavn af, kan du konsultere din dyrlæge eller i butikken hvor du foretrækker at købe hundefoder. Her vil de oftest kunne vejlede dig til det rigtige valg baseret på hundens race, alder og aktivitetsniveau.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *